27 Mart 2015 Cuma

ES TEORİSİ

Evren genişliyor
Çünkü insan sayısı arttıkça olasılıklar artıyor ve her bir olasılık yeni bir paralel evren yaratıyor.

 "ya o sınavı kazansaydım"
"ya başka üniversitede farklı bir bölümde okusaydım"
"keşke onunla hiç birlikte olmasaydım"
"keşke ondan daha önce ayrılsaydım"
"keşke kariyerime odaklansaydım" 
"keşke bebeği dünyaya getirseydim"
"ya onunla evlenmeseydim"
"sigaraya hiç başlamasaydım"
"o tatile gitseydim"
"o fırsatı kaçırmasaydım"

Tüm seçimler, tüm pişmanlıklar, tüm olasılıklar yeni bir paralel evrenin oluşmasını sağlıyor  aslında. Gerçek benliğimiz, yani varlığımızın özü tüm paralel evrenleri görüyor ve zaman zaman bize olabileceklerle ilgili bir takım mesajlar veriyor. Rüyalar vasıtasıyla öz benliğimizle ve tanrısal boyutla iletişim kurar bir takım mesajlar alabiliriz. Bunların dışında dejavu gibi ya da adını koyamadığımız bazı hislerle de öz benliğimiz bizi uyarabilir. çünkü gerçek benliğimiz tüm olasılıkları, olmuş ve olacakları görmektedir. paralel evrenlerdeki similasyonlardan biri bunun oyun olduğunun farkına varır aydınlanmaya başlarsa, seçimler ve olasılıklara takılıp gücünü yitirmek yerine tek bir zamanı, Şimdi'yi sevinç ve kabulle yaşamayı başarırsa tüm güçleri elinde toplar ve aslında oyunu kazanmış olur. Çünkü bu oyunu kazanmanın tek şartı BİR olabilmektir. Ne kadar çok paralel evrenimiz varsa o kadar enerjimiz bölünüyor demektir. Öz benliğimiz bu kadar çok olasılığın olduğu bir oyunda bizimle daha az iletişim kurabileceği için kendimizi bu dünyaya hapsolmuş yalnızlaşmış hisseder, karanlığa çekiliriz. 
Kuantum fiziğinde atomaltı parçacıkların evrenin her yerinde AYNI ANDA varolması,, Fotonların birbirleriyle iletişim halinde olmaları, Schrödinger'in kedisi deneyi. Tüm bunlara bakarak ve Varoluş üzerine düşünerek ulaştığım teori yine Kadim bilgeliğin BİRLİK felsefesiyle birleşiyor. 

AN'a kabul vermek, olanı sevgiyle kucaklamak ve hayatı çok da ciddiye almadan sevinçle yaşamak işte bunun için çok önemli. Diğer paralel gerçekliklerden özgürleştiğimizde, bilgisayarda açılan sekmeleri kapatır gibi yaptığımız işlemlerin hızlanmasını, bilgisayarın rahatlamasını sağlıyoruz. Böylece tanrısal varlığımızın sadece bizimle iletişim kurabilmesini sağlayarak oyunu kazanmasına yardımcı oluyoruz. Zaten oyun, onun zihinsel simülasyonu ve bir var kalım sınavı. 

HER BİRİMİZ KENDİ TANRISAL VARLIĞIMIZIN SİMÜLASYONU OLDUĞUMUZ GİBİ ASLINDA TANRISAL VARLIKLARIMIZ DA DAHA ÜST BOYUTLU VARLIKLARIN SİMÜLASYONUDUR. BİR HOLOGRAM GİBİ, ASLINDA HER BİRİ TEKLİĞİN YANSIMALARI. BİRLİĞİN, TANRISAL ENERJİ BOYUTUNDAN PARÇACIK BOYUTUNA GEÇMİŞ HALİ...



1 yorum: