21 Ağustos 2014 Perşembe


TOKAT YEDİĞİNDE DİĞER YANAĞINI ÇEVİR DİYENLER ÜZERİNE




Birileri çıkıp tokat yersen diğer yanağını çevir diyor ya, baştan sona saçmalık yani bilinç sıçramasını yaşamamış insanlar için bu bir saçmalık. Bazen böyledir. Adama yeni bir din kurduk her gün 20dk. Yoga yapacaksın desen kural gereği yoga yapar. Ne konsantrasyon vardır yaptığı işte ne huşu... arada yogayı bırakıp ses yapan çocuklara ayakkabı fırlatır, önünden geçen karısını azarlar ama yoga yapmayı ömrünün sonuna kadar sürdürür. Sonunda cennet müjdelenmiş ya. Zavallım onu da yanlış anlamıştır zaten. cenneti bir yer zanneder durur oysa cennet bir bilinç boyutudur. Ne yer vardır ne zaman... Bu adam yeryüzünü cennete çevirmek için kılını bile kıpırdatmayıp cennete gideceğini düşünür ya, işte bu da cahilliğin dik alasıdır.

 

 Geçenlerde birine müslüman olmayan cennete giremez mi yani dedim. Giremez dedi. Kelime–i şahadet getirmesi lâzımmış. Peki adam müslüman ama al işte M. Gökçek, T.Erdoğan... onların bunca kul hakkına, bunca günaha rağmen cezalarını çektikten sonra cennete girmeye hakkı var, Che gibi dünyada insanların ezilmemesi için, kimsenin kimseyi sömürememesi için canını vermiş güzel yürekli bir adamın cennete girmeye hakkı yok. Hani Allah`ın adaleti. Bu mu adalet? Einstein'ın, Tesla`nın bu dünyaya yaptığının 10da 1ini sizin elini eteğini öptüğünüz, şeyh`iniz yapabildi mi acaba? Bunlar ne yiyip ne içiyor, hangi pencereden bakıyor dünyaya hiç anlamıyorum. Evet, insanlar anlamadığını yargılarmış. Nasıl bir rehavettir bu uyanamadınız bir türlü be kardeşim! kaldırın şu perdeyi gözlerinizin önünden.

 

 Tüm dinlerin anlatmaya çalıştığı şey hemen hemen aynıydı aslında. ama ruhsuzca ezberlenen dualar gibi içselleştirilmemiş hiçbir bilgi insanı bir sonraki bilinç boyutuna çıkartamaz. İnsan, `bilinçsiz bir bilgili` olarak söyledikleriyle yaptıklarının, inandıklarıyla günahkar düşüncelerinin ikileminde kendi cehennemini yaratır.

 

 Hangi öğretiye gönül vermiş, hangi dinin mensubu olursan ol gözlerinde Allah`ın ışığı yoksa kalbine henüz o ışık zuhur etmemiş demektir. Gözler kalbin aynası değil miydi? Öyleyse adamın okuduğu duaya, bildiği arapçaya, gittiği hacca bakılmaz. Yüzündeki, gözündeki nur kalbindeki Allah sevgisini anlatır zaten.

 

 Gelelim tokat mevzusuna. Sana tokat atılıyorsa,

 1. Buna mümkünse izin verme çünkü sen tek ve eşsizsin.

 2. Durdurabiliyorsan bu şiddeti durdurmak için bir şeyler yap. (çünkü şiddet toplumun en hızlı yayılan virüsüdür ve bu bulaşıcı hastalığa çocuklar yakalanırsa o ülkenin geleceği kararmış demektir)

 3. Neden şiddete maruz kalıyorsun bir düşün. Karşındakinin sana ayna tuttuğunu, Yaşam deneyimini kazanman için görevlendirilmiş (kötü rolde olmayı kabul etmiş de olsa) bir görevli olduğunu unutma

 4. Kendini sevmediğin açık. Silkelen ve kendine gel. Ayna karşısında kendine söylediğin sözleri, kendine ettiğin hakaretleri bir düşün. Başkalarından duyunca canının yanması, öfke duyman biraz tuhaf değil mi? Kendini seven insan iyiliğe ve güzelliğe layıktır. Kendine yarattığı çevre o yönde olur. Toplumun en büyük sıkıntısı bu, kendiyle barışık olmayan sevgi açlığı çeken yetişkin çocuklar...

 5. Çocukluğunu hatırla. Profesyonel bir nlp uzmanından yardım alarak bilinçaltı kodlamalarını, çekirdek inanç kalıplarını sapta. Ya daha önce bizzat kendin şiddet gördün ya da annenin gördüğü şiddeti bugün bant kaydı gibi tekrarlıyorsun Bitirilmemiş bir işi tamamlamaya çalışıyor olabilirsin.

 Bilinç sıçraması yaşamış bir insansan artık,

 6. Madde söylenebilir

 6.Eğer o tokatı yemek için hocanı ayağına kadar getirdiysen öbür yanağını da çevir.Alman gereken dersi iyice düşün ve yoluna devam et.

 Sevgiler 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder